Yoga

Privé yin yogales: € 60 voor 1 uur

Toen ik tijdens mijn ziekteproces fysiek niets anders kon, werd ik door yoga aangetrokken omwille van de filosofie die erachter zit en de positieve ervaringen van anderen. Het werd een boeiend ontdekkingsproces dat me veel rust gaf en dichter bij mezelf bracht. Gaandeweg creëerde mijn lichaam de balans die eerst ver zoek was. Dankzij yoga heb ik mezelf teruggevonden en het contact met mijn lichaam en hele zijn hersteld. Dat wens ik iedereen! Daarom heb ik enkele jaren later een top yin yoga 200-uren teachertraining gevolgd in de Nieuwe Yogaschool te Amsterdam. Die ervaring was ongelofelijk inspirerend en waardevol!

Yin yoga is gekend voor haar rustige karakter, met houdingen waarbij ontspanning centraal staat. Zo vormt ze een tegengewicht voor onze yang maatschappij die veel onrust en klachten veroorzaakt. Door de rust en ontspanning zijn we genoodzaakt diep naar binnen te keren, dicht bij onszelf. Zo kom je tot een heling en nieuwe inzichten, en maak je je lichaam en geest soepel.

Waarom voor yoga kiezen?

Merk je dat je veel in je hoofd zit en moeilijk kan ontspannen? Of ervaar je allerlei fysieke of emotionele klachten? Yoga is een fijne manier om je dieper in contact te brengen met je lichaam en allerlei klachten te verlichten. Door regelmatig en op een juiste manier yoga te beoefenen kom je dichter in contact met wat je wil en wie je bent, en daar haal je veel inzichten uit.

Mensen denken vaak dat je lenig moet zijn om yoga te doen. Dat klopt niet. Iedereen kan aan yoga doen. Yoga maakt je lichaam net soepel en lenig doordat spanningen de ruimte krijgen om op te lossen. Dat is voor iedereen weggelegd. Het hoeft dus niet moeilijk of onbereikbaar te zijn. Yoga is veel makkelijker dan je zou denken, maar je moet dan wel de eerste stap zetten en het ervaren. Het geeft je zoveel meerwaarde!

Ik heb bij Mio & Moi een tijdje yogales gegeven in kleine groepjes. Dat was heel fijn en ik leerde er veel van samen met de mensen die yoga kwamen beoefenen. Helaas gooide covid roet in het eten, waardoor de lessen niet meer mogelijk waren en mijn yogaruimte plaats heeft gemaakt voor het fashion gedeelte. Toch blijft yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven en mijn aanbod. Momenteel is enkel privé yin yogales mogelijk. Ook dat is uiteraard heel waardevol omwille van de persoonlijke afstemming.

In de toekomst zal yogales in groep wel weer mogelijk zijn. In welke vorm of op welke locatie is me momenteel nog niet helemaal duidelijk. Dat het in een gezellige omkadering zal zijn, dat is wel zeker! Indien er terug groepslessen yin yoga in het aanbod komen breng ik jullie zeker op de hoogte.